Onderlinge Verzekeringen SOM

Onderlinge Verzekeringen SOM

Onderlinge Verzekeringen SOM staat voor “Samenwerkende Onderlinge VerzekeringenMaatschappijen”. Een ingewikkelde naam maar deze is niet voor niets zo gekozen. De SOM is ontstaan vanuit het idee van meerdere verzekeringsmaatschappijen, om elkaar te ondersteunen waar nodig. Zo werken deze maatschappijen nauw met elkaar samen en kunnen ze daardoor allerlei betrouwbare verzekeringsproducten aanbieden.

Coöperatieve verzekeringen

Het soort verzekeringen dat de Onderlinge Verzekeringen SOM aanbiedt zijn voornamelijk autoverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, reisverzekeringen en ongevallenverzekeringen. Maar het totale aanbod is veel uitgebreider dan dit. Belangrijk om te weten is dat iedere verzekering op basis van de onderlinge samenwerking (coöperatieve grondslag) verkocht wordt aan de klanten.

Wat is het voordeel voor klanten?

Sluit u een of meerdere verzekeringen af bij de SOM, dan mag u er altijd vanuit gaan dat u als klant centraal staat en niet perse het product. Het draait SOM niet om de winst. Het komt erop neer dat u als verzekerde, samen met andere verzekerden, gezamenlijk het risico dragen.