Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Ben je zelfstandig ondernemer en opzoek naar de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)? Online AOV vergelijken kan je zo enkele honderden euro’s besparing per jaar opleveren, waarom wachten? Start vandaag nog!

Waarom is een AOV verstandig?

Online arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijkenAls zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen financiële vangnet. Het sociale vangnet van vroeger is niet meer verplicht aanwezig. Het was namelijk zo dat ondernemers vroeger niet hoefde na te denken over een dergelijke verzekering omdat dit simpelweg verplicht was. Dit brengt ons dan gelijk ook bij het tweede punt waarom het verstandig is om een AOV af te sluiten: als zelfstandig ondernemer loop je een enorm risico bij ziekte of ongeval. Stel je raakt gewond en kan voor een langere tijd niet meer werken, dan gaat dit bijna altijd gepaard met een 100% inkomensverlies gedurende die periode. Voor een korte periode kan je dit wellicht overbruggen, maar stel dat dit een jaar of meerdere jaren aanhoudt, dan wordt dit een stuk lastiger! Een AOV geeft zekerheid van inkomen. Opzoek naar een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering die past bij jouw wensen? Online AOV vergelijken levert je vaak flinke besparing op jaarlijkse premie op.

AOV vergelijken

Het online vergelijken van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan vrij lastig zijn. Dat komt omdat er onderling veel verschillen zijn tussen verzekeraars. Om die reden is het dan ook goed om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te vergelijken alvorens deze (online) af te sluiten. Hierdoor kan je voor jezelf een helder beeld schetsen van de mogelijkheden van de verschillende verzekeringen.

AOV premie berekenen

De premie die je voor je AOV gaat betalen is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zou kan dezelfde verzekering qua mogelijkheden in prijs aanzienlijk verschillen. De premie staat in verhouding met het risico dat je loopt. Heb je een gevaarlijk beroep; dan betaal je een hogere premie. Daarnaast is je inkomensbehoefte van invloed op de hoogte van je AOV premie. Hebben jij (en je partner) een bepaald bedrag nodig per jaar, dan ga je dat zien aan je premie. Daarnaast is ook de overbruggingsperiode een factor op je arbeidsongeschiktheidsverzekering premie. Kijk op onze AOV premie pagina voor meer informatie over de (gemiddeld genomen) totstandkoming van je premie.

Online de dekking van je AOV vergelijken

 

Dekt een AOV een stoornis, lichamelijke- of psychische klachten?

Ja! Als je door een stoornis, lichamelijk- of psychische klachten je werkt niet meer kunt beoefenen dan wordt je uitbetaald. Per verzekeraar zijn er wel verschillen in het vaststellen van deze lichamelijke- en/of psychische klachten. Bekijk de voorwaarden daarom goed.

Dekt een AOV een zwangerschap?

Bij zwangerschap word je, vanaf 1 jaar na het afsluiten van de verzekering, uitbetaald. Zwangerschap wordt ook wel ‘tijdelijk arbeidsongeschikt’ genoemd.

Dekt een AOV re-integratieservices?

Dit verschilt per verzekeraar. Een groot aantal verzekeraars vergoed verschillende re-integratieservices, maar helaas doet niet iedere verzekeraar dit. Controleer daarom de voorwaarde van jouw AOV goed.

Dekt een AOV preventiediensten om arbeidsongeschiktheid te voorkomen?

Preventiediensten om arbeidsongeschiktheid te voorkomen worden bij de meeste verzekeraars vergoed. Een (online) psycholoog wordt bijvoorbeeld bij een groot aantal verzekeraars vergoed. Kijk goed naar de voorwaarden omtrent preventiediensten van de AOV die je op het oogt hebt!

Dekt een AOV het verzekerd bedrag of mijn werkelijke inkomen?

Het verzekerd bedrag. Het maakt niet uit wat je inkomen is op het moment dat je daadwerkelijk arbeidsongeschikt raakt.