Beste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Je bent zelfstandig ondernemer en opzoek naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar je twijfelt over een of meerdere AOV’s? Wij helpen je bij het vinden van de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die voldoet aan jouw individuele wensen.

Hoe vind ik nou mijn ideale AOV?

Het vinden van een geschikte AOV is voor veel zelfstandig ondernemers een lastige opgave. Dit komt veelal door het feit dat de premie berekening van een AOV een complexe berekening bedraagt; als ondernemer moet je een heel aantal zaken opgeven alvorens je een gerichte premie per verzekeraar te zien krijgt. Dit is dan ook veelal de reden dat veel ondernemers het afsluiten van een AOV een vervelende en tijdrovende klus vinden.

Vind de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering eenvoudig online

Daarnaast zijn er veel verschillende soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die ieder weer andere voorwaarden met zich meebrengen. Tot een aantal jaar geleden was het zo dat je je enkel kon verzekeren tot en met de pensioensleeftijd. Nu is het zo, dat je zelf kan bepalen voor hoeveel jaar je jezelf zou willen verzekeren. Dit feit is voor veel ondernemers nog onbekend. Om voor jezelf de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering te kunnen bepalen is het dus zaak om bij jezelf eens goed na te gaan wat je nou daadwerkelijk zou willen. Hoeveel risico loop je nou daadwerkelijk? En voor welke periode? Alleen met antwoord op deze vragen is het mogelijk om voor jou de beste AOV te vinden.

Ondernemer? Vind de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering

Veel zelfstandig ondernemers laten de AOV liever links liggen omdat het in hun ogen zo veel kost. Echter is dat dus niet het geval. Een werknemer in loondienst betaalt gemiddeld 14% van zijn/haar bruto maandinkomen aan de Ziektewet en WIA. Een ZZP’er ‘slechts’ tussen de 5 – 10% van zijn/haar bruto inkomen. Het verschil zit hem alleen in het feit dat het voor een zelfstandige een stuk ‘zichtbaarder’ is dan voor een werknemer in loondienst; daar wordt het bedrag ingehouden op het loon dat je ontvangt. Een simpele rekensom laat zien dat een gemiddelde ZZP’er met een gemiddelde AOV slechts € 1,56 per gewerkt uur betaalt voor zijn/haar AOV. Wat ons betreft een hele kleine investering voor de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering die een financieel vangnet biedt in tijden dat je arbeidsongeschikt raakt!

Wat is voor mij de beste AOV?

Zoals hierboven al aangehaald is dat per ondernemer verschillend. Heb je een (fysiek) zwaar beroep dan kan het zo zijn dat je je liever voor een langere periode verzekerd wilt hebben. Loop je juist minder risico of alleen voor een korte periode? Dan wil je de doorlooptijd van jouw AOV juist weer zo kort mogelijk houden. Zet deze zaken voor jezelf op een rijtje, alleen dan kan je voor jezelf de beste AOV vergelijken en (online) afsluiten.